Økende interesse!

I dårlige tider, som vi kanskje kan definere det nå, med økte priser, osv er merkelig nok interessen for å være deltager i liv i leire alltid økende!

Folk tenker seg om, og prioriterer nøyere hva de ønsker å bruke penger på, og søker felleskap og meningsfulle aktiviteter.

Vi reiser mindre, og selv om økonomien endrer seg, har nordmenn fremdeles ganske god råd- de fleste da.

Det er behov for denne type aktivitet. Vi trenger å ha et sted med tilhørighet og miljø. Det blir prioritert fordi det er en sosial arena uten alkohol men med gleder på mange plan.

Den euforiske følelsen av å lage en gjenstand du er fornøyd med. Prosessen som ikke er en rask prosess, som så mye annet vi holder på med for tiden, men en «slow hobby». Det er ingen andre enn deg selv som skal godkjenne resultatet.  Det er masse læring hele tiden. Man blir aldri utlært.

Både personlig utvikling og en arena hvor man sitter rundt store bord og snakker mens man jobber. Eller det å være inne i sin egen boble og ha fullt fokus når man dreier.

For meg er det ingenting som slår det. Og, jeg har det ikke bra når jeg ikke får holdt på med leire.

Tålmodighet og prosesser

Vi har snakket en del om å ha tålmodighet til å vente på stadiene i prosessen, og at det tar lang tid før en gjenstand er ferdig. Merkelig nok, fordi jeg er jo egentlig en person som ønsker raske resultater, er dette bare behagelig. Prestasjonsangst får ikke fotfeste, man er bare nødt for å ta det med ro for å mestre prosessen. Det er god «tålmodighetstrening» og gjør meg i alle fall mer balansert og hyggeligere å være sammen med!

Dette er en trend over hele verden, ikke bare i Norge, og ikke en motetrend. Dvs en kortvarig trend før vi finner «the next big thing».  Det er et motsvar og et voksende behov vi får når mye av vår tid brukes på skjermen og ikke «in real life».

Hvis du får lyst til å prøve, kan du gjøre det, få innblikk i hele prosessen og finne ut om du liker det på et intensivt helgekurs.

Instinkter kan både gi oss stress og ro. Men vi har mange nødvendige instinkter. En del av dem er positive og betegnes f.eks. som magefølelsen.

 

Et instinkt er jeg spesielt opptatt av – men først til hvordan instinkter oppstår.