Rakkestad

«Film fra Rakkestad liv i leire»

Drømmehuset får ny giv!

Vi har fått med oss Hedda Hult Hansson som ny medarbeider på huset og setter igang aktiviteter igjen! Siden her oppdateres om litt- men jeg lar teksten under stå med litt informasjon så kan du lese litt om huset! Gled deg til masse gøy!

Gjulemhuset er en del av liv i leire kjeden, men mye mer enn bare liv i leire. Her har vi de siste årene drevet, i tillegg til liv i leire: Galleributikk, storstue med vaffelsalg, arrangert jule og påskeaktivteter, og produsert litt egen keramikk.  Vi har eid stedet i to år, og mye av tiden har gått med til oppussing. Det er blitt laget fem overnattingsrom,  slik at de som kommer langveisfra kan overnatte når de går på kurs.  Her er det ukeskurs for begynnere og videre komne.  Ønsket vårt var at det kunne være et sted for kurs med internasjonal deltagelse.

For tiden har vi pauset driften da vi ikke har noen til å drive. Huset er altså til salgs.  Louise og Truls er nødt for å jobbe i Oslo.  Vi var litt uheldige og kjøpte det akkurat når koronaen kom.  
Vi har  fått prøvd oss på litt av hvert av arrangementer og lært masse. Men, vi  har funnet ut at huset behøver noen som ønsker f.eks. å drive kafe, er gode til å snekre og holde på med huset. Nå tenker vi at nye krefter skal få slippe til. Huset er spennende og har mange muligheter. I tillegg til det vi har startet er det også muligheter for f.eks. et stort galleri på loftet. Dette er et spennende hus med stort potensiale. Kursene i våres var fulle, og interessen for keramikk er økende, så både kursaktivitet og egen produksjon med jigger jolly er gode ben å stå på for bedriften.

Huset har en lang historie med  Lannems keramikkproduksjon, butikk og kafe og har alt utstyret intakt.

Gjulem skole ble bygget i 1929 og så er det blitt bygget på fra 70-tallet frem til i 90 tallet.

Se forøvrig @Gjulem_huset på instagram for masse bilder.
Har du lyst til å drive med noe annet er huset til salgs uansett!

 
 

Info om liv i leire Rakkestad

Her kommer det et bilde av personene som vil drive liv i leire Rakkestad.

 

Liv i leire - glasurer

Bilder fra liv i leire Rakkestad