Ofte stilte spørsmål (og svar til dem 😉

Hvor finner jeg keramikkverksted i Oslo?

I Oslo er liv i leire det først keramikkverksted med medlemstilbud (startet i 2002) Her kan alle med interesse for keramikk utforsket dine kreative sider i et hyggelig, sosialt og inspirerende verkstedfellesskap. Vi har flere avdelinger rundt i byen.

De har et bredt utvalg av kurs med dyktige og erfarne kursholdere. Her kan du blant annet lære å dreie, håndbygging, skulpturering og glasering.

 

Hvordan begynne med keramikk?

Du kan bli med på et grunnteknikkurs over en weekend/helg Dette er en smart måte å lære teknikken, og finne ut om dette er noe for deg. Det kreves litt erfaring for å få til virkelig gode keramikkprodukter, og du kan ikke forvente at de første tingene du lager blir perfekte. Men øvelse gjør alltid mester.

Er leire og keramikk det samme?

Keramikk er et eksempel på et keram eller et keramisk materiale. Leire er altså ikke et keramisk materiale i utgangspunktet, men etter varmebehandling får den egenskaper som kjennetegner keramiske materialer. Leire består stort sett av forbindelser der aluminium- og silisumioner er bundet til oksygen.

Add Your Heading Text Here

Hva trenger man for å lage keramikk?

Alt som framstilles av brent leire kalles keramikk. Eksempler på produkter er: vaskeservanter, fliser, murstein, krukker, lysestaker, kopper og kar, porselensfigurer m.m. Fordi steingods og porselen brennes på temperaturer over 1000 ͦC vil disse produktene fint tåle å vaskes i oppvaskmaskin.

Hva trenger jeg for å starte med keramikk?

For å lage keramikk trenger du leire av god kvalitet. I dag brukes mest utenlandsk leire, selv om det også finnes god leire i Norge, først og fremst såkalt blåleire. Leiren må eltes for å få ut luft. Skal du produsere keramikk i større skala, trenger du en eltemaskin, men som nybegynner kan du elte for hånd.

For å lage en keramisk gjenstand av leire trenger den å brennes i en ovn som går opp til minst 1000 grader.  Du kan bli medlem i et verksted så slipper du å investere i dyrt utstyr i starten.

Keramikkurs for nybegynnere.

Et grunnteknikkurs er for nybegynneren som aldrig har prøvd seg på leire før. Den som har prøvd tidligere vil alikevel ha stort utbytte av kurset om det er lenge siden. Du skal få innblikk i hele prosessen og vi ønsker å gi deg en god start og opplevelse av å holde på med leire!