Om oss

Om oss

Alle kursene våre er åpne for alle, du behøver ikke ha forkunnskaper! Den som har forkunnskaper vil allikevel få masse læring og morro! Lurer du på hva du skal gjøre til helgen? Ta med en venn og gå på keramikkurs!

Om liv i leire

Hos oss kan du leie deg plass og ha leira som hobby! Har du ikke erfaring fra før av, lærer du basiskunnskapen på ett av våre intensive helgekurs. Nå har vi flere avdelinger, så jeg håper du finner et sted som passer for deg. (Du velger sted i toppmenyen) Se i vår kurskalender for kommende kurs og arrangementer. Har du drevet med leire før kan du leie deg inn uten kurs. Du kan godt være med på kurs ett sted, og være medlem et annet. 

Bli med på keramikkurs hos liv i leire!

Hvis du ikke vet det allerede, er er det å holde på med keramikk en av de beste tingene du kan gjøre mot deg selv! Det stimulerer jo selvfølgelig å få skape noe og være del av et sosialt felleskap hos liv i leire. Men det er også mange andre gode effekter som styrking av personligheten din i det ubegrensede materialet leire er, du får bruke helt andre sider av deg selv og ikke minst: det påvirker også neuronene dine slik at du produserer mer av «lykkehormonet» serotonin!

Å jobbe med noe kreativ gir stor overføringsverdi til resten av livet. Vi blir b.l.a. flinkere til å løse problemer, og de fleste vet jo litt om mindfullness nå for tiden. Å jobbe med leire er en fin måte å komme inn i «nå»et.

Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe!

Mitt liv i leire – hvordan startet prosjektet?

Da jeg hadde utdannet meg som produktdesigner med keramikk og pedagogikk i 2001, ønsket jeg ikke å sitte alene – og ikke nede i en kjeller! Dette ble starten på idéen om liv i leire.

Etter å ha jobbet i noen verksteder ved siden av jobben som lærer, kjente jeg veldig på lysten til å skape muligheten som jeg ikke fant selv. Det var vanskelig å få lærlingeplass, og de som ikke ville satse på å bli keramiker hadde ingen muligheter. Mange er jo på et nivå mellom kurs, og det å satse for fullt. Man vil jo gjerne fortsette sin hobby uten å måtte gå på kurs hele tiden, eller kjøpe masse utstyr. Jeg hadde startet selv på «huset» i Danmark og synes både det å skape et slikt miljø og mulighet var noe jeg hadde lyst til.

En kulturbedrift som klarte seg uten støtte var målet.  Jeg jobbet mot at det skulle være like populært som å gå på treningsstudio. Jeg hadde jo merket selv og sett etterhvert hvor viktig det var for hele mennesker å utfolde seg med kreativt med leire.

Avdelingene vokser frem!​
mange leirboller, leirkrukker og kopper

Avdelingene vokser frem!

Da jeg fant et lokale i Th. Meyersgate slo jeg til! Det var spennende å satse på et eget opplegg. På den tiden var det ikke så mange som forsto hva dette var, så det tok en stund å komme ordentlig igang. Men, det var det jo ikke i starten for de som driver treningsstudio heller. 🙂

Senere åpnet muligheten seg i Bærum. Liv i leire begynte å bli kjent! Anette, som drev et studio på Frogner, ville videre og overlot det til meg. En venninne bor på Jeløy- tok meg med til Røed gård. Det var en som skulle selge et keramikkverksted der.

Etter det åpnet vi et i Ski.

Men, jeg kan jo ikke være alle steder så jeg gikk ut med tilbudet om hjelp til andre. Kunne jo ikke gjøre alt selv. Dette har over år utviklet seg til et opplegg hvor man kan være med i et nettverk av keramikkverksteder, som gir mye frihet og sparer penger ved å gjøre det sammen.

Ski ble solgt, og en startet i Lillestrøm og en i Hurdal. Det var stor pågang i Oslo – så ble det ble Tøyen neste avdeling som jeg har drevet selv.

 

liv i leire – veien videre

Sammen med datteren min og hennes kjæreste tok vi over tidligere Lannem keramikkverksted i Rakkestad. Etter to år med covid, med en del utfordringer, masse oppussing og masse moro allikevel, savnet de Oslo, så nå er den avdelingen til salgs!

Nå kan jeg bruke min kunnskap til å hjelpe andre, og skape arbeidsplasser. Slik jeg har skapt på disse avdelingene. Målet er at alle skal være egne bedrifter og ha glede av å være med i et nettverk for at det lønner seg økonomisk, for praktisk gjennomføring og støtte i felleskapet.

Kontakt oss gjerne om du ønsker mer informasjon!